Du er her: Forside -> Norsk - > Batteriløsninger til NVEs fjellskredovervåking


Batteriløsninger til NVEs fjellskredovervåking

Publisert 28.12.2023

Anda-Olsen vant NVEs anbudskonkurranse og har inngått en rammeavtale med en verdi på over 5 millioner kroner.

- Vi er veldig stolte av at NVE har valgt Anda-Olsen som leverandør av batteriløsninger og annet relevant tilbehør som skal sørge for sikker strømforsyning, sier Øyvind Strømsheim, salgsleder i Anda-Olsen.

Bedre håndtering av flom og skredfare

NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) har ansvar for å bedre samfunnets evne til å håndtere flom- og skredfare, mens NVE-SVFJE (Skred Vassdrag, Teknisk fjellskredovervåking) har ansvar for teknisk overvåking av store fjellskred. Som et ledd i dette arbeidet har NVE nå inngått en ny rammeavtale med Anda-Olsen på batteriløsninger.

- Batteriløsningene fra Anda-Olsen skal brukes til systemer for fjellskredovervåking. Dette gjelder både utskifting av eksisterende anlegg og nye installasjoner, forklarer Øyvind.

Leveransen inneholder blant annet både autonome komplette batteriløsninger, batteripakker, solcelleregulatorer, ladere og invertere.

- Helt avgjørende med god overvåking

Det er av stor betydning for NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) å ha en kompetent leverandør på dette området, på grunn av den stadig økende trusselen fra flom og skred.

Ifølge tildelingdokumentene er det flere grunner til at Anda-Olsen ble den foretrukne leverandøren av batteriløsningene. Blant annet bedre oppfyllelse av krav i forhold til tegninger og utregninger, bedre kommunikasjonsmulighet og mer fleksibel tilkoblingsmulighet, flere relevante referanser og et vesentlig bedre serviceapparat.

Erfaring med tidligere prosjekt

Instrumentene og systemene som brukes til fjellskredovervåkingen er ofte lokalisert i bratte fjellsider og alpine områder, noe Anda-Olsen i sitt anbud kunne vise til tidligere relevant erfaring med.

- Vi har blant annet jobbet både med et offgrid-anlegg på toppen av Dalsnibba sine 1476 meter over havet. Et anlegg som er utenfor allfarvei og er nedsnødd om vinteren, og dermed krever høy grad av autonomi og tilstandsovervåking, forklarer Øyvind.

I tillegg var kompatibilitet med kjente merkevarer som Victron noe NVE var på utkikk etter.  Anda-Olsen kan vise til sin erfaring med dette via arbeidet med verdens første selvkjørende ferge. Et prosjekt i samarbeid med fergeselskapet Torghatten og autonomileverandøren Zeabuz, på oppdrag fra Brødrene Aa.

Trenger du en samarbeidspartner som virkelig kan batteriløsninger? Her kan du lese om flere prosjekter Anda-Olsen har jobbet med: