Du er her: Forside -> Norsk - > Hvorfor trenger du en UPS?


Hvorfor trenger du en UPS?

Publisert 08.03.2024

Med teknologiens raske utvikling og vårt økende behov for strøm, er det ingen tvil om at en UPS er, og kan bli, en kritisk nødvendighet for de fleste.

En avbruddsfri strømforsyning (UPS) er ikke lenger bare en luksusartikkel, men en nødvendig investering for alle som ønsker å garantere kontinuerlig drift og beskytte seg mot uforutsette strømbrudd. Dette gjelder både hjemme og på arbeidsplassen.

Hva er egentlig en UPS?

En UPS, eller avbruddsfri strømforsyning, er utstyr designet for å gi stabil og pålitelig strøm til elektroniske systemer ved strømbrudd. Disse enhetene er ikke bare buffere mot uventede strømbrudd, men fungerer også som en beskyttelse mot svingninger i strømnettet som kan være svært skadelige for sensitivt elektronisk utstyr.

En UPS beskytter alt fra personlige datamaskiner til å opprettholde uavbrutt drift i store bygninger, industrielle anlegg, datasentre og vitale maritime systemer. Som et sikkerhetsnett overvåker UPS-ene strømkilden kontinuerlig, og ved avvik kan de automatisk og umiddelbart skifte til batteridrevet nødstrøm. Denne overgangen kan skje på millisekunder, slik at selv de minste forstyrrelse kan nøytraliseres uten at brukerne selv merker noe til det.

Ulike sektorer og behov for UPS

Datasentre: Med en sterk økning i e-handel og bruken av skytjenester, er datasentre vitale for moderne økonomi. Dette gjør dem sterkt avhengig av UPS-systemer for å beskytte mot datatap og sikre kontinuerlig drift.

Maritim og Offshore: Pålitelighet og sikkerhet er kritisk på åpent hav, spesielt på cruiseskip hvor tusenvis av passasjerers sikkerhet og komfort er avhengig av kontinuerlig og stabil strøm. UPS-er sikrer drift av kritiske navigasjons-, kommunikasjons-, sikkerhetssystemer, og andre tjenester som er viktige for gjester og mannskap.

Les mer: UPS fra Anda-Olsen sikrer kritiske system på Havila Kystrutens miljøvennlige passasjerskip

Akvakultur: I akvakultur sikrer UPS-er kontinuerlig drift av systemer som overvåker og styrer for eksempel vannkvalitet og temperatur, noe som kan være kritisk for helsen til fisk.

Les mer: UPS til SalMars banebrytende lakseslakteri

Installasjon: I bygninger beskytter UPS-er nødbelysning, brannalarmer, adgangskontroll, datanettverk og servere, og sikrer at selv det man tar som en selvfølge fungerer, bare fungerer.

Tunnel og vei: UPS-er sørger for at overvåkningskameraer, nødkommunikasjon og belysning fungerer som det skal, og sikrer at infrastrukturen forblir trygg og funksjonell.

Kraft- og nettselskap: Kontinuerlig overvåking av kontrollrom kan være kritisk, sammen med andre viktige systemer som styrer strømfordeling og nettstabilitet.

Offentlige instanser: UPS-er er essensielle for sykehus, nødetater, og andre offentlige tjenester for å opprettholde livsviktig utstyr og kommunikasjon.

Les mer: Slik overvåker Diakonhjemmet sykehus UPS-ene som sikrer driften

Pålitelige UPS-løsninger

I flere tiår har Anda-Olsen levert pålitelige UPS-løsninger til hele verden, utviklet for å oppfylle de strenge kravene i den maritime bransjen og tilpasset et bredt spekter av sektorer. Engasjementet rundt innovasjon har ført til en rekke løsninger som dekker både AC- og DC-behov, og er skreddersydd for å møte hver eneste kundes unike krav.

Gjennom å redusere driftsavbrudd og forlengelse av utstyrs levetid, tilbyr Anda-Olsen mer enn bare UPS-er; vi tilbyr kostnadsbesparelser og økt driftseffektivitet. Anda Cloud, vår monitoreringstjeneste, sikrer sanntidsinnsikt og rask respons på eventuelle uregelmessigheter, noe som gir kundene god kontroll og synlighet, noe som er avgjørende for optimal planlegging og bruk av ressurser.

Anda-Olsens engasjement for bærekraft reflekteres i fokuset på energieffektivt UPS-design. Ved å minske strømforbruket og andre kostnader, møter man ikke bare de mange forventningene, men spiller også en aktiv rolle i å minske miljøbelastningen.

Med løsninger fra Anda-Olsen er du ikke bare forberedt på å takle dagens utfordringer, men også rustet til å omfavne morgendagens muligheter, alt i en verden der teknologi spiller en stadig større rolle.


Her kan du lese mer om våre egenutviklede UPS-er Anda Power Solutions.