Du er her: Forside -> Norsk - > Retrofit av UPS: 10 fordeler


Retrofit av UPS: 10 fordeler

Publisert 28.08.2023

Vurderer du å oppgradere ditt UPS-system, men er usikker på hva du får igjen for det? Denne listen gir deg svaret!

Har du et UPS-system som ikke lever helt opp til dagens krav, men syns det er for ille å bytte hele anlegget? Da bør du se nærmere på det som kalles retrofitting av UPS.

Enkelt forklart er retrofitting en oppgradering av et eksisterende UPS-system. Teknologien utvikler seg raskt, noe som kan gjøre at UPS-system ikke svarer til de kravene som stilles for uavbrutt strømforsyning. En retrofitting kan da være en kostnadseffektiv løsning, fremfor å investere i et helt nytt UPS-system.

Her kan du lese mer om hva retrofit er og hvordan det fungerer.

De viktigste fordelene ved retrofitting av UPS

Retrofitting kan gi en hel rekke fordeler. Du kan blant annet få:

  • forbedret effektivitet

  • økt kapasitet

  • bedre ytelse

  • reduserte driftskostnader

  • mulighet for avansert overvåking og kontroll

  • forlenget levetid

  • redusert nedetid

  • en miljøvennlig løsning

  • mulighet for tilpasning til endrede behov

  • en skreddersydd løsning

La oss se litt nærmere på de ulike punktene!

Forbedret effektivitet

Retrofitting av UPS-systemer gir mulighet for installasjon av nyere teknologi og energieffektive komponenter, noe som ikke bare vil øke effektiviteten til systemet, men som også vil bidra til å redusere strømforbruket.

Økt kapasitet

Ved å oppgradere UPS-systemet er det bedre rustet til å håndtere økt strømbehov eller belastning, noe som vil gi en mer pålitelig strømforsyning, selv i perioder med høy etterspørsel.

Les også: Hva skjer om en UPS feiler?

Bedre ytelse

Retrofitting gjør det mulig å integrere avanserte funksjoner og beskyttelsesmekanismer som er tilgjengelige i nyere UPS-modeller. Dette vil gi både forbedret ytelse og pålitelighet for strømforsyningen.

Les mer: De 4 viktigste fordelene med UPS

Reduserte driftskostnader

Nyere UPS-modeller er designet med fokus på energieffektivitet. Dette kan resultere i betydelige kostnadsbesparelser på lang sikt, som for eksempel lavere strømregninger og redusert vedlikehold.

Ved å gjøre en retrofitting kan ditt eksisterende UPS-system gi de samme reduserte kostnadene.

Avansert overvåking og kontroll

Ved retrofitting får du mulighet til å implementere avanserte overvåkings- og kontrollfunksjoner i ditt eksisterende UPS-system.

Dette inkluderer sanntidsvisning av ytelse, batteristatus og belastningsforhold. Dette hjelper deg å være mer forberedt og ta bedre beslutninger for å styre og gjøre strømsystemene bedre og smartere.

Her kan du lese mer om hvordan vårt egenutviklede monitoreringssystem for UPS, Anda Cloud, fungerer.

Forlenget levetid

Ved å oppgradere og forbedre eksisterende UPS-systemer kan man forlenge levetiden til utstyret og utsette behovet for en fullstendig utskiftning. Dette sparer ikke bare kostnader for bedriften, men bidrar også til bærekraftig ressursbruk.

Les også: Dette påvirker levetiden til batteri for industri

Redusert nedetid

Oppgradering av UPS-systemet gjennom retrofitting kan bidra til å redusere nedetid og sikre kontinuerlig drift. Et mer pålitelig system med bedre ytelse og kapasitet kan håndtere strømrelaterte problemer mer effektivt.

Les mer: Vedlikehold og service av UPS: 4 tips for optimal drift

Miljøvennlig løsning

Ved å oppgradere eksisterende UPS-system reduserer du behovet for produksjon av nytt utstyr. Dette bidrar til å redusere miljøpåvirkningen og fremme bærekraftige praksiser.

Tilpasning til endrede behov

Bedrifters strømbehov kan endre seg over tid. Retrofitting gjør det mulig å tilpasse UPS-systemet for å imøtekomme nye krav og sikre at de fortsatt er optimale for virksomhetens drift.

Skreddersydde løsninger

Ved retrofitting kan du tilpasse UPS-systemet de spesifikke behovene og kravene til bedriften.

Profesjonelle leverandører som spesialiserer seg på retrofitting av UPS-system vil samarbeide tett med bedriften for å utvikle en skreddersydd løsning som passer perfekt til driftsmiljøet.


Vil du finne ut om retrofit kan være en god løsning for ditt UPS-system? Vi tar gjerne en prat! Her ser du hvordan du kommer i kontakt med oss i Anda-Olsen.